МИЛОШЕВИЋ НА САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић посетио је у петак 27. октобра  2017. годиине 62. Међународни сајам књига у Београду. Том приликом Милошевић  је обишао штандове Дата статуса и Матице српске. Милошевић је рекао да ће покрајинска влада наставити да помаже издаваштво Матице српске јер та институција негује и чува нашу историју од заборава.

Ако желите да сазнате много више о спорту, медицини, економији онда је штанд Дата статуса право место за вас. Више од 20 година та издавачка кућа је апсолутни лидер у преводу страних аутора, чија су дела од велике помоћи у свакодневној пракси.

Као што дугогодишња традиција и налаже, београдски Сајам књига не може да прође без највеће књижевне ризнице – Матице српске. Оно чиме се на овогодишњем сајму диче јесте Огледна свеска славеносрпског језика која ће ускоро бити преточена у речник.

Због досадашњег рада и вере у стваралаштво Матице, Влада Војводине наставиће да подржава њихов рад.

„Остајемо и даље првржени нашој Матици, не због 1826. већ због нових 200 и више година успешне сарадње на добробит пре свега српског народа и свих оних који су љубитељи писане речи“, рекао је Милошевић.

Наредне године обележава се 100 година од присаједињења Војводине Србији. За тај јубилеј Матица припрема једно посебно издање – монографија о Војводини за време Првог светског рата и како је проглашено присаједињење.