МИЛОШЕВИЋ НА ПРОСЛАВИ 44 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА УНИВЕРЗИТЕТА У ЦРНОЈ ГОРИ

Универзитет Црне Горе промовисао је, поводом дана Универзитета и 44. године постојања,  10 доктора наука и уручио плакете за пет студената који су основне студије у академској 2017/2018. завршили са најбољим успехом. Тим поводом свечаности је присуствовао и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић.

Обраћајући се присутнима ректор Универзитета Црне Горе, проф. др Данило Николић осрвнуо се на историјат Универзитета, његов раст током година и подсетио на  многобројне активности у 2018 години.

„У овој години додатно радимо на јачању интернационализације и конкурентности Универзитета, као средишта високообразовног, научноистраживачког, уметничког и иновативног стваралаштва“, казао је ректор Николић.

Универзитет Црне Горе основан је 1974. године и представља најстарију установу високог образовања у Црној Гори. На Универзитету студира више од 20.000 студената.

Универзитет чине деветнаест факултета и два научна института.

Од 2004. године организација наставе и испита одвија се  у складу са принципима Болоњске декларације, по узору на модерне европске универзитете. Има седиште у Подгорици, а јединице и студијски програми лоцирани су и у Никшићу, Цетињу, Котору, Херцег Новом, Бару, Будви, Бијелом Пољу и Беранама.

Универзитет Црне Горе је члан Европске асоцијације универзитета (ЕУА).