МИЛОШЕВИЋ И ШТАТКИЋ ПОСЕТИЛИ ОЛИМПИЈСКИ КОМИТЕТ СРБИЈЕ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Мирослав Штаткић, посетили су у четвртак 7. децембра 2017. Олимпијски комитет Србије и том приликом се састали са председником Комитета Божидаром Маљковићем.

На састанку је било речи о пројекту Матице српске, који се реализује у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност , а у вези са подизањем спомен – бисте српском архитекти, свестраном спортисти и освајачу бронзане медаље на Првим олимпијским играма 1896. године у Атини, Момчилу Тапавици. Такође, било је речи и о плановима за 2018. годину, када је предвиђена реализација заједничког пројекта два секретаријата – снимање филма о генералу Светозару Ђукићу, оснивачу Олимпијског покрета у Србији.

На крају посете председнику Олимпијског комитета Србије, Божидару Маљковићу, упућен је позив да у наредном периоду посети Нови Сад и Покрајинску владу.