MILIĆEVIĆ POZVAO PREDSTAVNIKE VAL DOAZA NA PRVI SAJAM NAUKE I PRIVREDE U VOJVODINI

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je danas delegaciju Departmana Val Doaz iz Francuske, sa čijim predstavnicima je razgovarao o ostvarivanju konkretnih modela saradnje u oblasti privrede.

U okviru intenziviranja konkretne saradnje, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je pozvao delegaciju Departmana Val Doaz da učestvuju na Prvom sajmu nauke i privrede, koji će se održati početkom decembra ove godine na Novosadskom sajmu. To bi, prema rečima Milićevića, označilo novi korak u saradnji Departmana Val Doaz i Vojvodine.

Kao drugi korak u pravcu ostvarivanja konkretne saradnje, Milićević je predložio mogućnost da Razvojna agencija Vojvodine potpiše sporazum sa Agencijom za investicije Departmana Val Doaz, koje posluju po sličnim modelima. Milićević je naveo da intenzivnija saradnja može da krene odmah i da će se odvijati uz svesrdnu pomoć Univerziteta u Novom Sadu, Privredne komore Vojvodine i Razvojne agencije Vojvodine.

Članovi francuske delegacije, složili su se da bi ovi koraci mogli znatno da utiču na povezivanje privrede naše dve regije i naših privrednika, i izrazili zainteresovanost za stvaranje veza između malih i srednjih preduzeća. Oni su istakli da je Departman Val Doaz spreman za saradnju na svim planovima, uključujući i sektor kulture. Posebno je značajno, kako su naveli, da se učvrsti francusko-srpsko prijateljstvo.

Delegaciju jednog od najrazvijenijih francuskih Departmana predvodili su Sebastien Meran, gradonačelnik opštine Sen Lu la Fore i savetnik Departmana za širu oblast Pariza, i Žan Fransoa Benon, generalni direktor Komiteta za ekonomski razvoj.

Prijemu su prisustvovali i prof. dr Svetlana Mihić, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, kao i Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.