MILIĆEVIĆ: POKRAJINA I GRAD SUBOTICA ZAJEDNO REALIZUJU VELIKE PROJEKTE

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević ocenio je danas prilikom radne posete Subotici, da je u protekle gotvo dve godine saradnja Pokrajinske vlade i tog grada bila veoma uspešna i plodotvorna.

Milićević je na sastanku sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom i njegovim saradnicima razgovarao o daljim pravcima saradnje u brojnim oblastima, s akcentom na razvoju privrednih i turističkih potencijala Subotice i Palića.

„U proteklom periodu Pokrajinska vlada je uložila više od 900 miliona dinara u brojne investicije u Subotici, među kojima su Subotičko pozorište, nabavka angio-sale, ulaganja u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu“, istakao je Milićević i dodao da se mnogi od tih projekata realizuju u saradnji Pokrajine, Republike i Grada Subotice.

Nakon sastanka, potpredsednik Milićević i gradonačelnik Laban, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoranom Miloševićem i pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom, obišli su Studentski centar, gde su zajedničkim ulaganjem Pokrajinske vlade, Vlade Srbije i Grada Subotice, u većem delu rekonstrusani toaleti i sobe i urađena nova rasveta u menzi. Ti radovi su koštali više od 15 miliona dinara.

„Nastavićemo sa ulaganjima u objekte obrazovanja, studentskog i učeničkog standarda, jer smo to prepoznali kao jedan od prioriteta“, kazao je Milićević.

On je dodao da se značajna sredstva ulažu u rekonstrukciju osnovnih škola i sportskih terena, među kojima je sportski teren u Osnovnoj školi „Jovan Mikić“ u Subotici, za čiju obnovu je Pokrajina izdvojila dva miliona dinara.

„Pokrajinska vlada je u 2017. godini opredelila blizu 90 miliona dinara za školske sportske terene i verujem da će ove godne taj iznos biti preko 100 miliona. Time pokušavamo da u svih 45 lokalnih samouprava u svim osnovnim i srednjim školama stvorimo bolje uslove za bavljenje dece sportom“, istakao je Milićević.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban istakao je da su, uz podršku Pokrajine, u Subotici realizovani značajni projekti u obnovi škola i izgradnje sportskih terena, uz napomenu da je pre mesec i po dana završena rekonstrukcija jedne od najvećih škola u Subotici – OŠ „Sonja Marinković“.

„Sve što se u našem gradu radi na razvoju infrastrukture i saobraćaja, završetku kapitalnih projekata, sada smo u prilici da uz podršku Pokrajine i Republike zajednički realizujemo“, rekao je Laban.