MILIĆEVIĆ ODRŽAO RADNI SASTANAK SA RUKOVODSTVOM INSTITUTA FINS

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević održao je danas radni sastanak sa rukovodstvom Naučnog instituta za prehrambene tehnologije – FINS, u okviru kojeg je obišao laboratorije FINS-a i pilot postrojenje za pekarstvo i konditorske proizvode i postrojenje za tehnologiju hrane za životinje.

Naučni institut FINS je institucija koja zauzima veoma značajno mesto u naučno – istraživačkom radu u Republici Srbiji i AP Vojvodini, ali i veoma važno mesto u povezivanju nauke i privrede, rekao je potpredsednik Milićević.

„Pokrajinska vlada pruža podršku Novosadskom univerzitetu, fakultetima i naučnim institutima čiji je osnivač, i nastaviće sa tom podrškom i u 2018. godini, kroz ulaganja u nabavku najsavremenije opreme, i usavršavanje naučno-istraživačkog kadra“, rekao je potpredsednik Milićević.

On je posebno istakao značaj instituta FINS u lancu proizvodnje hrane i njene bezbednosti za ljudsku ishranu, kao i kontroli i proizvodnji hrane za životinje.

Direktor Instituta dr Olivera Đuragić posebno se zahvalila potpredsedniku Milićeviću na podršci i saradnji, i istakla da je cilj Instituta da svoj rad valorizuje sa privredom.

Današnjem sastanku prisustvao je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.