МИЛИЋЕВИЋ ОДРЖАО РАДНИ САСТАНАК СА РУКОВОДСТВОМ ИНСТИТУТА ФИНС

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић одржао је данас радни састанак са руководством Научног института за прехрамбене технологије – ФИНС, у оквиру којег је обишао лабораторије ФИНС-а и пилот постројење за пекарство и кондиторске производе и постројење за технологију хране за животиње.

Научни институт ФИНС је институција која заузима веома значајно место у научно – истраживачком раду у Републици Србији и АП Војводини, али и веома важно место у повезивању науке и привреде, рекао је потпредседник Милићевић.

„Покрајинска влада пружа подршку Новосадском универзитету, факултетима и научним институтима чији је оснивач, и наставиће са том подршком и у 2018. години, кроз улагања у набавку најсавременије опреме, и усавршавање научно-истраживачког кадра“, рекао је потпредседник Милићевић.

Он је посебно истакао значај института ФИНС у ланцу производње хране и њене безбедности за људску исхрану, као и контроли и производњи хране за животиње.

Директор Института др Оливера Ђурагић посебно се захвалила потпредседнику Милићевићу на подршци и сарадњи, и истакла да је циљ Института да свој рад валоризује са привредом.

Данашњем састанку присуствао је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.