МЕЂУНАРОДНИ АКАДЕМСКИ СУСРЕТИ ПОВОДОМ САЈМА ОБРАЗОВАЊА У НОВОМ САДУ

Представници високошколских институција из Нижњег Новгорода у Руској Федерацији, као и представници Универзитета у Источном Сарајеву посетили су, у четвртак 7. марта 2019, Универзитет у Новом Саду.

Госте је у Ректорату Универзитета у Новом Саду примио ректор проф. др Дејан Јакшић са проректорима проф. др Сањом Подунавац-Кузмановић и проф. др Стеваном Станковским. Сусрету су присуствовали проф. др Душица Ракић, заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност и проф. др Бранко Ћупина, продекан за међународну сарадњу Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду.

У саставу академске делегације Нижњег Новгорода били су: Лолила Биктеева и Јулија Алтинова са Пољопривредне академије, затим Дмитри Ганин и Сергеј Суслов са Института за инжењерске науке и економију, као и Марија Кондратјева из Комитета за међународне односе Града Нижњег Новгорода и Божидар Ђукић из Града Новог Сада. У име Универзитета у Источном Сарајеву, скупу је присуствовао проректор за науку, истраживање и развој доц. др Синиша Берјан.

На састанку је разговорано о могућностима унапређења сарадња Универзитета у Новом Саду и виокошколских институција у Нижњем Новгороду, као и о сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву.

Посета представника високошколских институција из Нижњег Новгорода и Универзитета у Источном Сарајеву организована је поводом одржавања Међународног сајма образовања „Путокази“ на Новосадском сајму, од 7. до 9. марта 2019. године, где ће се поред свих факултета и института у саставу Универзитета у Новом Саду, представити и већи број институција из земље и иностранства.