ЈЕДНА ОД НАЈБОЉИХ ФОРЕНЗИЧАРА НА СВЕТУ ПОСЕТИЛА ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ВИСОКО ОБРАЗОВАЊЕ И НАУЧНОИСТРАЖИВАЧКУ ДЕЛАТНОСТ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић примио је данас др Драгану Згоњанин Босић из Центра за судску медицину, токсикологију и молекуларну генетику Клиничког центра Војводине, која је изабрана међу девет најбољих форензичара на свету.

На недавно одржаном Међународном конгресу Друштва за форензичку генетику у Сеулу, где је учествовало 700 научника из 68 земаља света, Драгана Згоњанин Босић добила је специјалну награду уз још осам колега и сврстана је у сам врх светске форензике. Један од пет радова колико је презентовала др Драгана Згоњанин Босић на овом скупу, нашао се међу девет награђених престижним признањем друштва које окупља најистакнутије форензичаре света.

Велико признање наша форензичарка заслужила је на основу научних резултата, али и сарадње с другим лабораторијама, међу којима се издвајају оне са полицијама из Дубаија и Катара.

Пријему су присуствовали: заменица покрајинског секретара, проф. др Душица Ракић, подсекретар покрајинског секретара, проф. др Светлана Михић, као и Огњен Бјелић,  покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.