ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ ИЗ ВОЈВОДИНЕ СТИГЛА НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

У селу Прековцу на Косову и Метохији, под окриљем Епархије рашко-призренске, пре осамнаест година, основана је народна кухиња, која данас броји више од две хиљаде корисника.

Народну кухињу посетио је покрајински секретар за високо образовање и научно истраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић у суботу, 25. маја 2019. године и том приликом уручио хуманитарну помоћ.

„Велико је задовољство доћи и ободрити се, охрабрити се, јер ти људи нам показују да, иако понекад недостаје спољашња слобода, они су унутрашње слободни, као што је рекао владика Теодосије. Ту смо заједно не само робом, него и нашим емоцијама, јер мост се гради са обе стране, а наш мост из АП Војводине је одавно почео да се гради и верујем да ће то бити најчвршћи мост у вековима који долазе у сарадњи Косова и Метохије и осталог дела Србије“, нагласио је Милошевић.

Према речима Светлане Стевић, председнице добротворне организације „Мајка девет Југовића“ народне кухиње функционишу захваљујући добрим људима.

„Захваљујући Покрајинској влади, професору Милошевићу и Робним резервама, који су наши велики донатори, јер нам помоћ шаљу редовно, по неколико пута годишње, у намерницама које нам пуно значе, народне кухиње функционишу и постоје“, рекла је председница Стевић и додала да је то центар у који људи долазе да траже било коју врсту помоћ, почев од хране, гардеробе, помоћ у школовању деце, снабдевању стоке, пољопривредним машинама, а све у циљу останка српског народа на простору Косова и Метохије.