ФОНДАЦИЈА „ДОЦ. ДР МИЛЕНА ДАЛМАЦИЈА“ ДОДЕЛИЛА НАГРАДЕ И СТИПЕНДИЈЕ

Фондација „Доц. др Милена Далмација“ је и ове године наградила најбоље докторске дисертације из области заштите животне средине, а на конкурс су пристигли радови доктораната из свих делова Србије.

Основна идеја свих радова је решевање проблема у тој области са којима се све више соучавају урбани градови у савременом добу.

Шесторо младих научника са разних универзитета у Србији добили су ове године Награде и стипендије Фондације „Доцент др Милена Далмација. Они се , како кажу надају да ће своје идеје моћи да примене и учине одрживим.

Ове године конкурисало је 13 младих научника, а Фондација је наградила шесторо најбољих. Према речима чланова комисије дисертације које су пристигле на конкурс одликује изузетност.

Испред Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, догађају је присуствовала мр Катарина Ковачевић, подсекретар у Секретаријату.

Милена Далмација била је најмлађи докторант у историји Прородно математичког факултета, а циљ Фондације која је настала у њену част је популаризација високог образовања, науке, спорта и хуманости међу младима. Због могућности које она пружа, многи млади научници су први пут добили потврде за свој рад.