FILOZOFSKI FAKULTET PROSLAVIO 62. ROĐENDAN

Filozofski fakultet je osnovan 1954, kao i Poljoprivredni fakultet sa kojim čini najstarije fakultete Univerziteta u Novom Sadu. Proslavi godišnjice fakulteta prisustvovao je i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, koji je zaposlenima i studentima čestitao ovaj važan jubilej.
„Nalazimo se na mestu na kome mudrost, ljubav i etika stanuju ruku pod ruku. Jubilej Filozofskog fakulteta nas podseća da je najvažniji resurs društva zapravo čovek. Taj čovek se ogleda i kroz pedagogiju, psihologiju, sociologiju, filozofiju, istoriju, ali i jezičku različitost. Da bismo ostvarili velike uspehe u privredi i materijalnim bogatstvima, moramo imati celovitog čoveka, a Filozofski fakultet je mesto, gde se talenti prepoznaju i razvijaju“, rekao je Milošević.
Povodom dana Fakulteta uručene su nagrade najboljem mladom istraživaču ili studentu doktorskih studija, kao i najboljim studentima osnovnih i master studija. Takođe, organizovan je Deveti međunarodni interdisciplinarni simpozijum „Susret kultura“ koji je okupio više od 80 istraživača iz zemlje i inostranstva.
„Dan fakulteta služi da promovišemo najbolje što imamo, kao i da slavimo mladost, jer mladost predstavlja budućnost“, istakla je dekan Filozofskog fakulteta, prof. dr Ivana Živančević Sekeruš.
Na Filozofskom fakultetu odvijaju se tri nivoa akademskih studija – osnovne, master i doktorske – realizuje se 49 akreditovanih studijskih programa, Fakultet ima 17 odseka i 17 centara, kao i veliku i dragocenu biblioteku, koja je po broju knjiga odmah iza biblioteke Matice srpske.
Na Fakultetu studira oko 5.500 studenata i radi 308 nastavnika i 85 članova nenastavnog osoblja, dok je diplome na osnovnim, magistarskim/master i doktorskim studijama do sada steklo više od 22.000 studenata.
01122016_milosevic_filozofski-02
01122016_milosevic_filozofski-06