ДОДЕЉЕНЕ ДИПЛОМЕ СТУДЕНТИМА ВИСОКЕ ПОСЛОВНЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У НОВОМ САДУ

Студентима Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду данас су свечано уручене дипломе. Свечаности је присуствовала заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић.

Додељено је укупно 240 диплома основних струковних студија, 31 диплома специјалистичких студија и 48 диплома вишег образовања. Тим поводом заменица Ракић изразила је задовољство бројем студената који су стекли диплому једине школе струковних студија која повезује привреду и образовни систем.

„ До сада је више од 35.000 студената стекло диплому  ове школе. Многи од њих нашли су запослење у банкама, ревизорским кућама, туристичким компанијама, осигуравајућим друштвима, инвестиционим фондовима или владиним организацијама. То је најбољи показатељ да се овде школује кадар из области од националног интереса“, рекла је заменица Ракић.

Висока пословна школа струковних студија у Новом Саду је државна школа која има традицију дугу 50 година у образовању кадрова економске и информатичке струке.

Школа је акредитована за основне струковне студије у трајању од 3 године, и то за смерове: Финансијско пословање и рачуноводство; Трговина и међународно пословање; Предузетнички бизнис; Туризам и хотелијерство и Примењена информатика. Такође, Школа има и специјалистичке струковне студије у трајању од годину дана за  два смера Банкарство и осигурање и Менаџмент.

За школску 2017/2018. годину најављено је увођење мастер студија.img_3632jpg