ДОЧЕК СТУДЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ, ВОЛОНТЕРА EYOF-a

Студенти Универзитета у Новом Саду, који су волонтирали на недавно завршеном Европском омладинском олимпијском фестивалу – EYOF 2019. у Сарајеву и Источном Сарајеву, свечано су дочекани данас у ректорату Универзитета у Новом Саду.

Тим поводом студенте су поздравили проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност и проф. др Сања Подунавац Кузмановић проректор за наставу Универзитета у Новом Саду, а дочеку је присуствовала и подсекретар мр Катарина Ковачевић.

Обраћајући се присутним студентима покрајински секретар Милошевић подсетио је на значај овог пројекта који је повезао младе људе региона, а чији пут је отворио Универзитет у Новом Саду.

„Суштина вашег волонтеризма је лепота, све што сте доживели мирише на лепоту. Сва та различитост, подневље, укуси, јела, акценти, све је то небитно. Битно је да сте отворили кутију лепоте која је већа од перцепције коју сте имали гледајући телевизијске канале. Ви сте добри, племенити људи који су на маестралан начин представили себе, своје породице и свој универзитет“, рекао је Милошевић и пренео речи захвалности домаћина нашим студентима.

На основу успостављене сарадње Универзитета у Новом Саду са организацијом EYOF 2019, 39 студента из Новог Сада учествовало је у реализацији овог великог, спортског, олимпијског такмичења за младе.