ДЕЛЕГАЦИЈА ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ У ГРАЧАНИЦИ

Делегацију Покрајинске владе, коју предводи покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, а чине је Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Огњен Бијелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и три помоћника покрајинског секретара – Нела Милишић, Јелена Станић Марић и Ивана Бороја, у пратњи хора цркве Св. Георгије из Новог Сада, примио је владика рашко-призренски Теодосије, у порти манастира Грачаница.

Овом приликом покрајински секретар Милошевић уручио је поклоне у виду рачунара и хигијенских пакета епархији, општини Грачаница и НВО „Мајка девет Југовића“. Једини женски фудбалски клуб на територији Косова и Метохије добио је помоћ у виду опреме.

„Мотива увек има ововременских, који су изражени у хуманитарној помоћи и то је нешто што траје и што ће задовољити некога неколико дана или недеља. Међутим, овде смо да у потребама смисла нашег опстанка, трасирамо нешто што није само вредновање историјског наслеђа Косова и Метохије и оно што је изазов данас, него и оно што ће бити вековима испред нас“, рекао је Милошевић.

Владика се захвалио пријатељима из Војводине, а гости су истакли да ће увек бити уз народ и цркву.

Представнице ФФ Грачаница уручиле су захвалнице представницима покрајинске Владе.

Атмосфера је додатно уприличена наступом хора цркве Св Георгија и предавањем на тему „О телесном и духовном у времену данашњем“.

Делегација Покрајинске владе ће се у среду, 23. маја 2018. упутити ка Пећкој патријаршији и Високим Дечанима, а последњег дана посете обићи ће и царски град Призрен.