ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ ВОЈВОДИНЕ У ПОСЕТИ КИНИ

Делегација из Војводине коју су чинили: потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, Михаљ Њилаш, заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић, представници Универзитета у Новом Саду и партнерских основних и средњих школа, боравила је у Народној Републици Кини, на позив Конфуциејвог института Универзитета у Новом Саду, а у сарадњи са Ханбаном – седиштем свих Конфуцијевих института у свету.

У току боравка у Кини, у периоду од 21. априла до 2. маја 2018, организован је пријем на Унивeрзитeту зa пoљoприврeду и шумaрствo Џeђиjaнг (ZAFU – Zhejiang Agriculture and Forestry University), који је уједно и партнер Универзитету у Новом Саду. Такође, делегација из Војводине је имала прилику да посети једну средњу школу са интернатом и основну школу у граду Линан и упозна се са системом основног и средњег образовања.

Последњег дана боравка, представнике из Војводине примио је конзул Републике Србије у Шангају, господин Дејан Маринковић. Присутни су разговарали о постојећој сарадњи АП Војводине и кинеских провинција.