DANI REPUBLIKE SRPSKE U SRBIJI

Svečani program manifestacije Dani Republike Srpske u Srbiji, počeo je sinoć u Beogradu u Kombank areni uz intoniranje himni Srpske i Srbije, koje je izveo dečiji hor.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je otvario ovu manifestaciju, zvaničnici i ministri Srpske i Srbije, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, javne i kulturne ličnosti. Takođe, među zvanicama je bio i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević.

Dani Republike Srpske u Srbiji trajaće do 8. septembra i imaće ukupno 25 programa realizovanih u 19 gradova i opština u Srbiji u 35 izvođenja.

Manifestacija se organizuje sa željom da se građanima Srbije predstavi kulturu, umetnost, nauku, prosvetu i privredu Republike Srpske.

Tokom manifestacije, Srpsku će predstaviti naučne, kulturne i umetničke institucije, profesionalna i amaterska pozorišta i grupe, kao i kulturno-umetnička društva, klubovi i udruženja, a nastupiće i samostalni umetnici, glumci i književnici.