ДАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У СРБИЈИ

Свечани програм манифестације Дани Републике Српске у Србији, почео је синоћ у Београду у Комбанк арени уз интонирање химни Српске и Србије, које је извео дечији хор.

Свечаности су присуствовали председник Републике Српске Милорад Додик, који је отварио ову манифестацију, званичници и министри Српске и Србије, представници Српске православне цркве, принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина, јавне и културне личности. Такође, међу званицама је био и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић.

Дани Републике Српске у Србији трајаће до 8. септембра и имаће укупно 25 програма реализованих у 19 градова и општина у Србији у 35 извођења.

Манифестација се организује са жељом да се грађанима Србије представи културу, уметност, науку, просвету и привреду Републике Српске.

Током манифестације, Српску ће представити научне, културне и уметничке институције, професионална и аматерска позоришта и групе, као и културно-уметничка друштва, клубови и удружења, а наступиће и самостални уметници, глумци и књижевници.