АКТУЕЛНА ПРАКСА И ИЗАЗОВИ У ИНТЕРПРОФЕСИОНАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА НА МЕДИЦИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ

Заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Душица Ракић присуствовала је тродневном је Симпозијуму: „Актуелна пракса и изазови у интерпрофесионалном образовању здравствених радника“, који је одржан на Медицинском факултету у Новом Саду.

Симпозијум представља део пројекта ReFEES, који је замишљен као партнерство између факултета здравствених наука (медицина, фармација, стоматологија и здравствена нега) и обухвата четири универзитета у Србији и четири европска универзитета. Овај пројекат финансиран је из програма ЕРАСМУС + , који представља најважнији програм Европске уније у области образовања, обуке, омладине и спорта за период 2014-2020.

„Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност је прошле године подржао три актуелна Ерасмус + програма са више од 400.000,00 динара, док смо ове године подржали 12 пројеката из програма Ерасмус + са више од милион динара. Будући да је реч о једном од најважнијих програма Европске уније у области образовања, обуке, омладине и спорта за период 2014-2020, Секретаријат ће и у наредном периоду бити добар партнер свима који конкуришу за овај програм“, рекла је заменица Ракић.

Потреба за савременом едукацијом здравствених радника препознате су као кључни изазови у пројекту Ерасмус +. Интерпрофесионално образовање и колаборативна пракса позитивно доприносе у решавању најургентнијих здравствених изазова широм света.

Испуњавањем циљева овог пројекта допринеће се побољшању компетенција ученика здравствених наука и здравствених радника, повећање степена сарадње унутар здравственог тима, и коначно до побољшања бриге о пацијентима и позитивних здравствених исхода.
_dsc0352jpg