АКАДЕМИЈА УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ ПРОСЛАВИЛА 45 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Академија уметности Универзитета у Новом Саду ове године обележава 45 године постојања и рада. Поводом прославе Дана Академије уметности проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности уручио је захвалнице уметничким и образовним институцијама са којим Академија успешно сарађује дуги низ година.

Поред многобројних гостију из света науке и уметности, свечаности је присуствовала и мр Катарина Ковачевић, подсекретар у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Присутни су имали прилику да уживају у музичком и драмском програму студената, па су поред Хора Академије уметности, наступили и студенти друге године глуме на српском језику у класи доц. Бориса Лијешевића и сарадника Милана Новаковића који су извели део из представе „Пријемни испит“.

И ове године, Академија уметности у Новом Саду организује доделу награда Фондације „Мали принц”, коју су основали Александра Веђеци Бошков и Антонио Веђеци из Женеве, са циљем да подрже и подстакну уметничко стваралаштво младих. Већ шеснаест година за редом, Фондација додељује новчану награду по једном студенту са Департмана музичке, Департмана ликовних и Департмана драмских уметности за остварене врхунске резултате у уметности.