231 GODINU POSTOJANJA OBELEŽIO VOJNOMEDICINSKI CENTAR NOVI SAD

Svečanom akademijom održanom sinoć u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, obeležena je 231 godina postojanja i rada Vojnomedicinskog centra (VMC) u Petrovaradinu.

Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Dušica Rakić.

Čestitajući jubilej zaposlenima u najstarijoj aktivnoj vojnoj bolnici u Evropi, sekretar Gojković je istakao povezanost i solidarnost civilnog i vojnog zdravstva.

U cilju poboljšanja i unapređenja javnog zdravlja svih građana Republike Srbije, sekretar Gojković je ukazao na važnost stalne edukacije zdravstvenih radnika, kako u sektoru civilnog, tako i u sektoru vojnog zdravstva, time naglasavajući značaj zajedničkih napora i doprinosa svih zdravstvenih institucija.

U okviru svečane akademije, Pokrajinskoj vladi, Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine i načelniku Južnobačkog okruga Milanu Novakoviću, uručene su zlatne plakete zbog izuzetne saradnje sa vojnim zdravstvom.