231 ГОДИНУ ПОСТОЈАЊА ОБЕЛЕЖИО ВОЈНОМЕДИЦИНСКИ ЦЕНТАР НОВИ САД

Свечаном академијом одржаном синоћ у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма, обележена је 231 година постојања и рада Војномедицинског центра (ВМЦ) у Петроварадину.

Свечаности су присуствовали министар одбране Александар Вулин, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић.

Честитајући јубилеј запосленима у најстаријој активној војној болници у Европи, секретар Гојковић је истакао повезаност и солидарност цивилног и војног здравства.

У циљу побољшања и унапређења јавног здравља свих грађана Републике Србије, секретар Гојковић је указао на важност сталне едукације здравствених радника, како у сектору цивилног, тако и у сектору војног здравства, тиме нагласавајући значај заједничких напора и доприноса свих здравствених институција.

У оквиру свечане академије, Покрајинској влади, Ургентном центру Клиничког центра Војводине и начелнику Јужнобачког округа Милану Новаковићу, уручене су златне плакете због изузетне сарадње са војним здравством.