200 NAJBOLJE RANGIRANIH STUDENATA U SKI CENTRU KOPAONIK

Najbolje rangirani studenti fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Visokih škola strukovnih studija čiji je osnivač Skupština AP Vojvodine po prvi put imaju priliku da po najpovoljnim cenama uzmu učešće u zimskim edukativnim i rekreativnim aktivnostima u Ski centru Kopaonik. Sredstva su obezbeđena zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, koji je realizaciju projekta: „Zimske edukativne i rekreativne aktivnosti studenata“, sufinansirao sa polovinom iznosa, odnosno, sa blizu 6 miliona dinara.

Studenti će tako cenu sedmodnevnog aranžmana  umesto 45 hiljada dinara, plaćati 23 hiljade dinara, i za taj novac imaće obezbeđen: smeštaj u hotelu sa 4 zvezdice, prevoz Novi Sad-Kopaonik-Novi Sad, ishranu na bazi švedskog stola (doručak i večera), šestodnevni ski pas, kompletnu skijašku opremu, kao i usluge instruktora.

„ Posle kulturno-sportskih vaučera, koji su naišli na povoljan odjek, ovo je jedna aktivnost koja obnavlja „snage“ studenat, pred predstojeći letnji semestar. Budući da participiramo sa blizu 50 posto u ukupnom iznosu, verujem da je to značajna pomoć, koja će omogućiti da oko 200 najboljih studenata uzme učešće u projektu“, rekao je pokrajinski sekretar prof. dr Zoran Milošević i najavio da će uskoro biti aktuelni i projekti koji će biti usmereni na studente sa invaliditetom, kao i povezivanje sa studentima iz regiona, pre svega iz Crne Gore i Republike Srpske.

Generalni sekretar Univerzitetskog sportskog saveza, Aleksandar Nikodijević, podsetio je studente da je Konkurs otvoren do petka, 9. marta 2018, i pozvao ih da se prijave. Za sada je slobodno oko 150 mesta. Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom, studenti mogu pronaći na sajtu sportskog saveza: www.ussns.rs.