200 НАЈБОЉЕ РАНГИРАНИХ СТУДЕНАТА У СКИ ЦЕНТРУ КОПАОНИК

Најбоље рангирани студенти факултета Универзитета у Новом Саду и Високих школа струковних студија чији је оснивач Скупштина АП Војводине по први пут имају прилику да по најповољним ценама узму учешће у зимским едукативним и рекреативним активностима у Ски центру Копаоник. Средства су обезбеђена захваљујући Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, који је реализацију пројекта: „Зимске едукативне и рекреативне активности студената“, суфинансирао са половином износа, односно, са близу 6 милиона динара.

Студенти ће тако цену седмодневног аранжмана  уместо 45 хиљада динара, плаћати 23 хиљаде динара, и за тај новац имаће обезбеђен: смештај у хотелу са 4 звездице, превоз Нови Сад-Копаоник-Нови Сад, исхрану на бази шведског стола (доручак и вечера), шестодневни ски пас, комплетну скијашку опрему, као и услуге инструктора.

„ После културно-спортских ваучера, који су наишли на повољан одјек, ово је једна активност која обнавља „снаге“ студенат, пред предстојећи летњи семестар. Будући да партиципирамо са близу 50 посто у укупном износу, верујем да је то значајна помоћ, која ће омогућити да око 200 најбољих студената узме учешће у пројекту“, рекао је покрајински секретар проф. др Зоран Милошевић и најавио да ће ускоро бити актуелни и пројекти који ће бити усмерени на студенте са инвалидитетом, као и повезивање са студентима из региона, пре свега из Црне Горе и Републике Српске.

Генерални секретар Универзитетског спортског савеза, Александар Никодијевић, подсетио је студенте да је Конкурс отворен до петка, 9. марта 2018, и позвао их да се пријаве. За сада је слободно око 150 места. Све детаљне информације у вези са конкурсом, студенти могу пронаћи на сајту спортског савеза: www.ussns.rs.