ZAHVALJUJUĆI PROGRAMIMA SEKRETARIJATA STUDENTI UNS LAKŠE DO KVALITETNIH KULTURNIH I SPORTSKIH SADRŽAJA

Studenti Univerziteta u Novom Sadu, zahvaljujući programima koje je pokrenuo Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost,  u školskoj 2017/2018. godini, imaju priliku da lakše dođu do kvalitetnih kulturnih i sportskih sadržaja i tako studentski život učine potpunijim i raznovrsnijim.

Tim povodom, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević zajedno sa svojim saradnicima, održao je danas, u Žutom salonu Pokrajinske vlade, zajednički sastanak sa direktorom Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Obradom Škrbićem, prorektorom za nastavu Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Sanjom Podunavac Kuzmanović, predsednikom Univerzitetskog sportskog saveza, Markom Gušićem i predsednicima studentskih parlamenata svih visokoškolskih ustanova čiji je osnivač AP Vojvodina.

Na sastanku se govorilo o nastavku realizacije projekata Sekretarijata namenjenih studentima Univerziteta u Novom Sadu, među kojima se posebno izdvajaju „Zimske edukativne i rekreativne aktivnosti studenata“ za 200 najbolje rangiranih studenata u Ski centru Kopaonik i podela kulturno-sportskih vaučera, u okviru realizacije projekta za unapređenje kulturno – sportskih aktivnosti studenata.

Takođe, bilo je reči i o volonterskoj podršci studenata Univerziteta u Novom Sadu na predstojećem Evropskom olimpijskom festivalu mladih – EYOF 2019. u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, kao i o promotivnim aktivnostima ,, EYOF“-a u Novom Sadu.