SVEČANI DOČEK PRVAKA U DONJOJ TREPČI

Svečanom dočeku đaka prvaka u Osnovnoj školi „22. decembar“ u Donjoj Trepči u petak 1. septembra 2017. prisustvovali su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr  Zoran Milošević.

Ministar je prvacima poželeo dobrodošlicu rečima:

„Prvaci danas postaju veliki ljudi i stvaraju novo životno doba. Cilj Srbije, Vlade i Ministrarstva ja da sva deca imaju iste šanse, bez obzira da li žive u gradu ili selu. Doneli smo vam računare, a do sledećeg jubileja škole obezbedićemo i jednu pametnu tablu, da deca i ovde imaju jednake uslove za učenje kao i đaci u Čačku, Beogradu ili bilo gde“, rekao je Šarčević.

Čestitajući prvacima polazak u školu predsednica Narodne Skupštine ukazala je na činjenicu da škola u Donjoj Trepči ove godine proslavlja jubilej 120 godina postojanja i da može da se ponosi radom učitelja , roditelja i dece.

„ U 120 godina postojanja ove škole ovo je prvi put da je jedan ministar Vlade Srbije došao u posetu da vidi kako izgleda školovanje dece na selu. I Vladi, i predsedniku Vučiću i svima nama je podjednako važno da deca na selu imaju jednake uslove tokom školskog obrazovanja i odrastanja, kao i deca u gradovima“,poručila je Gojković.

Škola „ 22. decembar“ u Donjoj Trepči ima 93 učenika, a u prvi razred ove godine krenulo je ukupno devet prvaka.

„ Malo je neobično ako pokrajinski sekretar dođe u Donju Trepču, ali ako ministar dolazi u Novi Sad ili Mokrin, razmišljamo o naučno-tehnološkom parku. Potpuno je logično da se, ako želimo dobro Srbiji, nađemo i ovde. Osnovno i srednje obrazovanje  je temelj uspeha visokog obrazovanja. Oni koji će popuniti fakultete i naučno-tehnološke parkove stasavaju ovde“, rekao je pokrajinski sekretar Milošević.

Gojković i Šarčević uručili su rančeve i školski pribor za svih 93 učenika škole, kao i računar i tri laptopa.