PRVA ŠANSA ZA 10 DOKTORA NAUKA

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, uručio je danas 10 ugovora u cilju angažovanja nezaposlenih doktora nauka, kroz projekte na nekoj od visokoškolskih ili naučnoistraživačkih ustanova na teritoriji AP Vojvodine.

U okviru programa „Pravo na prvu šansu“ za čiju realizaciju je Pokrajinska vlada preko Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost izdvojila 12 miliona dinara, ove godine je 10 doktora nauka iz Vojvodine dobilo posao.

Čestitajući kandidatima, koji su dobili posao na godinu dana, resorni sekretar prof. dr Zoran Milošević je naglasio da su kandidati koji su dobili prvu šansu uspešno metodološki ovladali problemima u okviru svojih naučnih oblasti.

„Izuzetno je važno da ovi mladi ljudi, osim što su bili dobri na odbranama svojih doktorata, dobiju šansu i kroz potencijalni rad u okviru naučno-istraživačkih projekata i nastave. Ja verujem da će oni pokazati ne samo svoje znanje, nego i umešnost i na taj način preporučiti sebe da poslodavcu, ovoga puta fakultetima, pokažu da zavređuju šansu za radno angažovanje na fakultetima i institutima u okviru Univerziteta u Novom Sadu i drugim visokoškolskim institucijama akreditovanim na prostoru AP Vojvodine“, rekao je Milošević.

Javni konkurs za realizaciju akcije „Pravo na prvu šansu“ bio je otvoren od 16. jula do 15. septembra 2018. Na konkurs se javilo ukupno 12 kandidata, a njih desetoro dobilo je mogućnost da predložene projekte realizuju na Filozofskom fakultetu, Pravnom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Fakultetu tehničkih nauka, Građevinskom fakultetu u Subotici, Naučnom institutu za prehrambene tehnologije, Fakultetu za sport i turizam TIMS, Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu i na Učiteljskom fakultetu  Univerziteta Edukons.