OTVORENA XVI KONFERENCIJA O INTELIGENTNIM SISTEMIMA – SISY 2018

Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima SISY otvorena je danas šesnaesti put za redom u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici. Organizatori konferencije posvećene inteligentnim sistemima, informatici i robotici su Visoka tehnička škola strukovnih studija i Univerzitet Obuda iz Budimpešte.

Konferenciju je svečano otvorio dr Imre Rudaš sa Univerziteta Obuda iz Budimpešte, a učesnicima se obratio i pomoćnik u Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, dr Sabolč Halaši, koji je čestitao organizatorima na tradiciji dugoj 56 godina u obrazovanju kadrova inženjera tehnike, mehanike, mašinstva, kao i u mehatronici i informatici.

„Pokrajinski sekretarijat ispred koga dolazim, kroz svoje programe i projekte, pomaže visokoškolske institucije na teritoriji AP Vojvodine. Kada je reč o vašoj Školi, izuzetno nam je drago da podržimo održavanje ove konferencije, a pozivamo vas i da uzmete aktivnije učešće u ostalim programima Sekretarijata na kojima visoke škole strukovnih studija mogu konkurisati“, rekao je pomoćnik Halaši i dodao da je jedan od tih programa namenjen za finansiranje razvojno-istraživačkih projekata visokih škola strukovnih studija s teritorije AP Vojvodine, koji je prvi put pokrenut prošle godine, sa namerom da se visoke škole intenzivnije uključe u  istraživanja.

Ove godine na Konferenciji će učestvovati 80 naučnika i profesora iz zemalja organizatora, ali i iz Slovačke, Kine, Kanade, Rumunije i Estonije.

U naredna tri dana učesnici konferencije predstaviće 62 rada na temu primenjene matematike, primenjene informatike, kao i industrijske informatike.

NAPOMENA: Slike su preuzete sa portala Subotica.com