OTVORENA KONFERENCIJA „MOSTOVI MEDIJSKOG OBRAZOVANJA 2018“

Konferencija „Mostovi medijskog obrazovanja 2018“, deseta po redu, svečano je otvorena danas na Filozofskom fakultetu, u okviru Odseka za medijske studije u Novom Sadu.

Konferenciju je otvorila zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof dr Dušica Rakić, koja je obraćajući se prisutnima istakla da su ovakve konferencije izvrsna prilika za razmenu iskustava, budući da među učesnicima ima istraživača iz regiona Zapadnog Balkana, Evrope, ali i Japana:

„Afirmacija naučnih institucija na međunarodnom nivou u Vojvodini  je među prioritetima Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Učešće istraživača iz različitih zemalja omogućava diskusije o globalnim procesima, kao što su digitalno okruženje, internet i manjinski mediji“,  naglasila je zamenica Rakić.

Na konferenciji će svoje naučne radove predstaviti stručnjaci, istraživači, predstavnici akademske zajednice i studenti doktorskih studija iz oblasti medijskog obrazovanja i medija.

Tematski okvir konferencije fokusiran je na nekoliko polja, kao što su: medijska praksa, medijska pismenost,  internet, obrazovanje za medije, manjine i marginalizovane grupe na internetu, izbeglice i digitalno okruženje, kao i na fenomen „fejk njuza“.

Odsek za medijske studije osnovan je 2004. godine i nalazi se među najmlađim odsecima Filozofoskog fakulteta.