ODRŽANA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA INOVAEDUCATION

Međunarodna konferencija „ INOVAEDUCATIONodržana je danas u Amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment. Tim povodom učesnicima Konferencije se obratila Nela Milišić, pomoćnica u pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, koja je istakla da Sekretarijat rado pomaže održavanje ovakvih konferencija na kojima se predstavljaju rezultati istraživanja i inovacija iz različitih delova sveta.

„Mišljenja sam da je izuzetno važna sposobnost naučiti kako učiti, spremiti se na celoživotno učenje i prihvatiti da će ono što danas znamo, biti zastarelo pre nego što u to poverujemo“, rekla je pomoćnica Milišić.

Poseban akcenat Konferencije je stavljen na dolaženje do saznanja u kojoj meri i kroz koje modele obrazovanje iz informacionih i komunikacionih tehnologija  doprinosi razvoju i konkurentnosti ekonomije. Osim toga, cilj konferencije jeste da se prodiskutuje da li je obrazovni sistem u Evropi dovoljno fleksibilan da se prilagodi promenama i novim zahtevima u okruženju koje ove tehnologije donose.

Ove godine učešće na konferenciji je uzelo više od  šezdeset autora i koautora sa 28 radova iz pet zemalja: Srbije, Ruminije, Bugarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.