NA UNIVERZITETU U NOVOM SADU URUČENA PRIZNANJA “DR ZORAN ĐINĐIĆ” MLADIM NAUČNICIMA I ISTRAŽIVAČIMA

Prestižno priznanje “Dr Zoran Đinđić”, koje se u Vojvodini dodeljuje, već četrnaesti put, uručeno je večeras u Amfiteatru Centralne zgradi Univerziteta u Novom Sadu. Generalni pokrovitelj nagrada je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a organizator manifestacije je Univerzitet u Novom Sadu.
Ovogodišnji nosilac prestižnog priznanja “Dr Zoran Đinđić” za najuspešnijeg mladog naučnika i istraživača iz AP Vojvodine je Mirjana Ljubojević sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Nagradu koja se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od milion dinara uručio je rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dušan Nikolić. Tim povodom rektor Nikolić odao je priznanje nagrađenim laureatima koji su svojim talentom i radom postigli vrhunske rezultate.


Priznanje za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka, dodeljeno je Branku Latinčiću sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, za odbranjen master rad na temu: „Problem temporalnosti u Ničeovoj i Bergsonovoj filozofiji“.

Nagradu je uručio pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, a priznanje se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od tri stotine hiljada dinara.

„Od svih kvaliteta koji krase nagrađene, oni koji su za svako divljenje su prosek tokom studiranja, broj i kvalitet istraživačkih radova, kompetentnost, citiranost, ali posebno ću istaći da su ti mladi ljudi među nama, oni su naša privilegija i naša slika pred svetom i budućim generacijama“, naglasio je Milošević i dodao „Simbolično gledano, na izmaku godine u kojoj obeležavamo 65 godina od rođenja dr Zorana Đinđića, uveren sam da njegove ideje nisu „penzionisane“, naprotiv, živeće sa nama još dugo, jer nastavljamo zajedno da gradimo našu budućnost“. Sekretar Milošević čestitao je na kraju svim nagrađenima u ime predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića i u svoje lično ime uputio najlepše želje povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

Ove godine dodeljena je po drugi put i Specijalna nagrada “Dr Zoran Đinđić“ za mladog naučnika i istraživača za sveukupni doprinos nauci, a dobitnik nagrade je Dušan Jakovetić sa Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu. Nagradu, koja iznosi dve stotine hiljada dinara uručio je predsednik Odbora Fonda „Dr Zoran Đinđić“, prof. dr Sergej Ostojić.

Najboljem studentu u 2016/2017. godini Tijana Zrnić sa Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu nagradu, koja se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od dve stotine hiljada dinara, uručila je prorektor za nastavu, prof. dr Biljana Abramović.

Svečanosti povodom dodele nagrada „Dr Zoran Đinđić“ prisustvovale su i Smiljka Jovanović, pokrajinska sekretarka za finansije i prof. dr Dušica Rakić, zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.