NA NOVOSADSKOM SAJMU TURIZMA PREDSTAVLJENI NOVI PROJEKTI TURISTIČKE ORGANIZACIJE VOJVODINE

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, obratio se danas na konferenciji za novinare, koju je organizovala  Turistička organizacija Vojvodine na 51. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. Tim povodom pokrajinski sekretar Milošević izjavio je da AP Vojvodina predstavlja važnu turističku destinaciju koja spaja dva tradicionalno-moderna resursa. Jedan je turistička ponuda, koja se ogleda u kvalitetu ovog podnevlja – ljudi, njihovi običaji, hrana i sve ono što čini osobenost jedne multikulturalne sredine i druga je informacione tehnologije  zahvaljujući Prirodno-matematičkom fakultetu.

„Ovaj projekat koji je nastao u dogovoru dve važne institucije – Prirodno-matematičkog fakulteta i Turističke organizacije Vojvodine, predstavlja dobar primer gde nauka koja razvija kapacitete visokog obrazovanja, postaje jedan moćan generator razvoja naše privrede, u ovom slučaju turizma“, istakao je Milošević.

Turistička organizacija Vojvodine na Međunarodnom sajmu turizma predstavila je bogatu ponudu, dosadašnje ostvarene rezultate, ali i nove projekte – ViCTour – Virtuelni i kulturni turizam i digitalni vodič kroz turizam AP Vojvodine.

Projekat je ViCTour – Virtuelni i kulturni turizam, Turistička organizacija Vojvodine realizuje u saradnji sa domaćim i stranim partnerima, a u cilju unapređenja kontinentalnog turizma u pograničnom regionu i uspostavljanja socijalnog, ekonomskog i teritorijalnog održivog razvoja, sa akcentom na unapređenje kulturnog turizma.

Digitalni vodič kroz turizam AP Vojvodine, kreiran u saradnji sa Prirodno-matematičkim Univerzitetom u Novom Sadu. Reč je o unapređenoj bazi podataka i video materijala koji na multimedijalan i atraktivan način prikazuju turističku ponudu Vojvodine.