MILOŠEVIĆ ZAHVALIO TELEKOMU SRBIJE NA NESEBIČNOJ PODRŠCI I VISOKOM PROFESIONALIZMU

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević zahvalio je kompaniji Telekom Srbija i koordinatoru Regije Novi Sad, Draganu Marinkoviću na visokom profesionalizmu i nesebičnoj podršci koju su pružili programu  Sekretarijata da svim ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač AP Vojvodina bude omogućen pristup akademskoj mreži KoBSON.

Naime, zahvaljujući zajedničkom delovanju, početkom februara ove godine potpisan je Sporazum s predstavnicima pet visokih škola strukovnih studija o saradnji u cilju popularizacije naučnog stvaralaštva na visokim školama u Vojvodini, kao i Ugovor o sufinansiranju pristupa bazi podataka Konzorcijuma biblioteka Srbije za objedinjenu nabavku (KoBSON ), preko Akademske mreže Srbije. Potpisnici tih dokumenata su: Visoka poslovna škola strukovnih studija u Novom Sadu, Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu, Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu, Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici i Visoka tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu.

Kompanija Telekom Srbija je obezbeđivanjem tehničke infrastrukture doprinela da se naučno-istraživački rad u Republici Srbiji obogati novim brojem korisnika mreže kojima su od sada dostupne neophodne informacije i podaci za unapređenje rada, razvoja sistema visokog obrazovanja i naučno-istraživačkog, odnosno, razvojno-istraživačkog rada u njegovim okvirima.